Triceps

Tricepsové stahování kladky

Jeden z nejzákladnějších cviků pro tricepsy, vhodný i pro začátečníky
 
Provedení cviku:
Postavte se čelem ke kladce a uchopte dle výběru (rovná či tvarovaná tyč, lano atd…)nadhmatem s rukama asi 15-20cm od sebe.Nohy mějte mírně rozkročené a lokty po celou dobu provádění cviku podél těla.V mírném předklonu s nádechem tlačte kladku dolů až do propnutých paží a maximální propnutí tricepsu.S výdechem se vracíte co nejvýše, ale bez pohybu loktů.
 

Zapojené svaly:

  • Triceps
zdroje: https://fitnesscviky.cz/tricepsove-stahovani-kladky
 

Triceps- tlak v sedě

Provedení cviku:
V sedě zpříma uchopíte činku oběma rukama s pažemi nataženými nad hlavou,použíjte úzký úchop nadhmatem.Ohněte lokty a spusťte činku pomalu dolů za hlavu.Zvedejte činku nahoru až do propnutí loktů.
 
Zapojené svaly:
  • Triceps

  • Ramena
 
zdroje: https://fitnesscviky.cz/tricepsovy-tlak-v-sede
 

Tricepsové kliky na lavici

Provedení cviku:
Opřeme se o lavičku nohama i rukama viz. video. Je možno si na nohy přidávat zátěž. Cvik vypadá jednoduše, je ale třeba dávat pozor na techniku. Po celou dobu musí byt lokty u těla. Při pohybu dolu je nádech při pohyb nahoru výdech. Kliky se jedou buď v celém rozsahu pohybu, potom zabírá i přední část hrudníku a tricepsy jsou plně protažené a prokrené. Nebo jenom v horní polovině rozsahu pohybu, v tom případě zabírají hlavně tricepsy.
Zapojené svaly:
  • Triceps
  • Ramena
  • Biceps
zdroje: https://www.fitness-produkty.cz/clanky/cviceni-a-cviky/tricepsove-kliky-na-lavici.html ; https://fitnesscviky.cz/tricepsove-kliky-na-lavici